Solfrid Gavang Morleys artistside

Om Solfrid

Sanger og skuespiller Solfrid Gavang

I 1979  startet Solfrid i en alder av 13 år sin karriere som sanger ved å synge i NRKprogrammet «Husker du» med Odd Grythe.  Grunnen til at hun fikk opptre, var at hun året før vant en lokal talentkonkurranse i hjembyen Narvik.

Fra 1982-83 gikk Solfrid på folkehøyskole med sang og drama som hovedfag.

I 1985 ga hun ut sin første kassett, som senere er utgitt under navnet «En Sang For Fred» på RAM Recordings label.

I 1990 satt hun opp musikkspillet «Ungen» basert på Oscar Braathens roman. De kalte seg for Folketeateret. Solfrid spilte hovedrollen, fabrikkjenta Milja.

I 1992 hadde Solfrid rollen som Grace Farrel i en oppsetning av musikalen «Annie» i Telemark Amatørteaterlag.

I 1993 tok hun utdannelse innen TV og MediaTV-Skolen i Oslo.

I 1996 tok Solfrid initiativ til en konsert i Ibsenhuset i Skien til inntekt for kreftsaken, og fikk en rekke kjente artister til å stille opp gratis. For å nevne noen: Bjøro Håland, Hanne Krogh, Bettan, Merethe Trøan, Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Steinar Ofsdal, Jannecke Øinæs og mange flere. Konserten ble en stor suksess, og de fikk inn ca. 100.000,- til Radiumhospitalets arbeid.

I 2005 kom Solfrids andre utgivelse, «La Oss Samle Alle Stjernene» på CD. Denne er også ute digitalt på RAM Recordings.

I 2012 utga Solfrid en singel med «Nordnorsk Julesalme«, og i 2013 kom albumet «Lengsel» ut digitalt.

I 2014 kom Solfrids fjerde album, «Mitt Hjerte Er Ditt«. Hun har hatt stor suksess med dette albumet, og ble kåret til ukas artist i NRK Nordland for dette våren 2014.

Julen 2014 hadde Solfrid stor suksess med låta «Christmas Lullaby«, som ble en hit på forskjellige radiostasjoner. Grunnen var at hun og samboer Robert Alan Morley sang inn alle korstemmene selv og dubbet hver stemme 8 ganger i studio. Dette ble lagt merke til av pressen, og det ble en suksess, med eget innlegg på NRK’s nettsider m.m.

Våren 2015 jobbet Solfrid med sitt femte album, som nå er ferdig. Hun jobbet også med en barnemusikal og dubbet tegnefilm. Begge er ferdige, tegnefilmene hun dubbet var: «H2O i havfruenes verden«, og de ligger ute på Netflix. Solfrid var flere roller i disse episodene, 26 i alt.

Høsten 2015 – Albumet «Veien til himmelen» er ferdig og har kommet ut på CD. I tillegg har Solfrids forrige album kommet ut på CD. (Se også diskografien) – Begge er å få kjøpt. Pris kr. 200,- pr. stk. Ring 488 99 801 eller 482 25 081 hvis du ønsker å kjøpe CD’er. (Porto er inkludert i prisen)

Våren 2016 – Solfrid er med på albumet «Absolutt Barnas Lollipop» sammen med Kathleen Pettersson og Robert Alan Morley. Albumet er ute digitalt, og det er en barnemusikal/teaterforestilling.

April 2016 – Solfrids første singel fra neste album som kommer ut 2017 er ute digitalt. Den heter «Mitt Hjärtas Land«, og er den svenske versjonen av «Anthem» fra Chess. Kjøp den på iTunes, eller hør den på Spotify, Tidal, Apple Music m.m.

April 2016 – Solfrid holder på med sitt sjette album, mer info kommer etter hvert. Følg med her…

Juni 2016 – Solfrid giftet seg med Robert Alan Morley 11/6, og har fått nytt etternavn. Hun heter nå Solfrid Gavang Morley.

September 2017 – Solfrid sang i Bragernes Kirke i forbindelse med Paal-Andre Grinderuds boklansering. Solfrid gjorde stor suksess med sangen «I Will Pray For You», hun stjal showet. Det ligger videoopptak fra konserten på youtube, for å finne den, kan du klikke på fanekortet «videoer» her på denne siden.

Våren 2018 – Solfrid og jeg skulle egentlig ha jobbet videre med det 6. albumet hennes, men pga mye sykdom, har dette igjen blitt utsatt. Albumet er nesten ferdig, og mangler bare et par sanger. Sofrid fikk påvist kreft i bukspyttkjertelen, og hun gikk helt i kjelleren pga dette. Solfrid ble aldri seg selv igjen etter at hun fikk denne diagnosen. Men hun fortsatte å jobbe helt til hun døde allikevel, og sang hele tiden.

August 2018 – Solfrid og Robert reiste til Samos på ferie, og lagde 2 musikkvideoer, «Top Of The World» og «De Utstøtte«. Klikk på fanekortet «Videoer» på denne siden for å se dem. Videoene ble innspilt bare 2-3 uker før hun døde. Vi hadde massevis av planer for fremtiden, men slik ble det ikke. Solfrid ble syk på flyet hjem, og ble hentet med ambulanse på flyplassen. Hun ble sendt hjem, men den 10. september ble hun syk igjen. Siden de ikke fant noe galt, ble hun sendt hjem den 12. september.

September 2018 – Solfrid døde brått og uventet den 14. september på intensivavdelingen ved Sykehuset Telemark. Hun ble begravet ved Nenset Kirkegård i Skien den 26. september 2018. Foreldrene hennes ligger på samme kirkegård, men ikke i samme grav.

November 2018 – Robert har samlet alle julesinglene Solfrid sang inn, og noen nye, og laget et julealbum med henne som er ute digitalt på alle nettsteder som selger musikk. Albumet heter «Solfrids Jul«. Det kan høres i sin helhet på Spotify, Apple Music, Tidal, Youtube music, Deezzer, eller lastes ned på Deezer eller via Amazon.com. Det ligger også ute på hauger av andre nettsteder over hele verden.

Det vil komme et minnealbum med henne i løpet av 2019, det blir hennes 7. og siste album. Det skal hete «En Stemme Fra Himmelen». Jeg vil også prøve å få til en minnekonsert for henne i 2019.

Hvil i fred Kjære Solfrid. Du vil aldri bli glemt, og din vakre stemme vil leve evig på alle plateinnspillingene dine. Jeg vil aldri slutte å elske deg!

Din Robert!